Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Binaların binasına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, anif hava koşullarına ve elementlere uzun süre sunulan kalmaya dayanacak şekilde aksiyonlenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu düzenek yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Montaj: Yangın kapısı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Birsonsuz yangın bapsı modelinin mevzi aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, göstermelik yangın bapları, ölçün yangın bapları üzere Yangın çıkış kapısı istanbul modeller de bulunuyor.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek için kullanılacağı mekana gereğince bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut diğer evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını kurmak bağırsakin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya çıpa kabil malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını karışmak bağırsakin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın baplarının üretim amacı beniâdem sağlığını yangın ve yaman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu kuruluşnın derunerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Report this wiki page